Canada tips

Toronto

Op zo’n 45 minuten rijden van het viegveld ligt de wereldstad Toronto, Toronto biedt een groot aantal leuke attracties voor jong en oud, de meeste algemene informatie is te vinden op de website :

www.toronto.ca

Attracties als Casa Loma: www.casaloma.org de CN Tower: www.cntower.ca, de Toronto Zoo: www.torontozoo.com alsmede attracties als Ontario Place voor kinderen: www.ontarioplace.com Harbourfront Centre: www.harbourfrontcentre.com en The Entertainment Centre: www.thedistrict.ca maken deze bruisende stad tot een ware toeristische MUST.

www.casaloma.org

Ottawa

Op  ongeveer 3 uur rijden van Orangeville bevind zich Ottawa, deze 150 jaar oude stad is de hoofstad van Canada en de nummer vier grootste stad van het gehele land. Zoekt u museums dan kunt u in Ottawa uw hart ophalen, Ottawa heeft de meeste museums van Canada. Om er een paar te noemen: The National Gallery of Canada , Canadian War Museum, Canada Science and Technology Museum, Canada Aviation Museum en Canadian Museum of Nature .

Naast veel musea biedt Ottawa nog veel meer leuke dingen als jaarlijkse evenementen als Winterlude, Tulip Festival, Canada Day, Ottawa Super EX, Hope Volleyball summerfest, Jazz Festival and Blues Fest.

Meer informatie over Ottawa vind je op www.ottawa.ca

Montreal

Deze wereldstad ligt op zo’n 5 uur rijden ten oosten van Orangeville. Een flinke rit maar zeker het bekijken waard. Je kunt de stad lopend bekijken. Met inwoners afkomstig uit ongeveer 80 verschillende landen en voorzien van een sterk engelse invloed Montreal biedt een groot aantal historische gebouwen en een nog groter aantal shopping mogelijkheden.

Met name de ondergrondse shopping mall is enorm, je kunt hier rustig een hele dag rondlopen zonder dezelfde winkel tegen te komen! Bezoekers proeven direct de ‘Joie de Vivre’ die de burgers uitstralen.

In de winter voel je deze levens vreugde op de schaatsbanen of in het ijshockey stadion waar iedereen schreeuwt om ieder gescoord doelpunt, in de zomer zie je iedereen genieten in 1 van de vele koffieshops, meters lange rijen voor de Schwart’z waar mensen geduldig wachten op hun beurt voor het best gerookte vlees of mensen die hand in hand van elkaar genieten op

Mount Royale, de 264 meter hoge berg van Montreal!

Meer informatie op www.montreal.ca

Niagara falls

Op zo’n 90 minuten rijden van OrangeVille liggen de Niagara Falls, een attractie die velen van u kennen en graag zou willen bezoeken. Niagara Falls wordt gezien als een wereldwonder die zeker de moeite waard is te bekijken, iemand die Ontario heeft bezocht zonder de

Niagara Falls te hebben bekeken is zeker iets vergeten…

Meer uitgebreide informatie is te vinden op www.niagarafalls.ca

Georgian Bay

Op een klein uurtje rijden van Orangeville ligt South Georgian Bay, volgens vele inwoners ÉÉN van de best bewaarde geheimen van Canada. Bezoekers kunnen hier van alles en nog wat ondernemen, van recreatieve activiteiten als musea, golf, boottochten en vissen tot sportieve activiteiten die voor ieder seizoen zijn geregeld.

Snowmobile rijden en skieen in de winter tot mooie wandelarrengementen, boottochten en vele andere activiteiten in de zomer.

Dit alles speelt zich af in een sprakeloos mooi natuurgebied met een kunstmatig aangelegd strand en een groot meer. Voor meer gerichte informatie kunt u onderstaande website bezoeken.

www.southerngeorgianbay.on.ca